Nedap boekt nipte winst

Author:

Reading time: 1 minute

Nedap zag de winst in het eerste halfjaar van 2009 dalen tot zes ton. In 2008 lag dat cijfer op 6 miljoen euro. De inkomsten daalden met 22 procent naar 55,5 miljoen euro. Als gevolg van de tegenvallende cijfers versnelt het bedrijf zijn reorganisatieplan, dat de productie bij het hoofdkwartier in Groenlo grotendeels beëindigt. Hiermee verdwijnen zestig arbeidsplaatsen, goed voor 48 fte. Het bedrijf telt in totaal ruim 650 medewerkers.

Nedap kan zich normaal aardig redden in economisch mindere tijden, door de brede productportfolio. Klappen in een segment worden opgevangen met de resultaten uit andere segmenten. De huidige crisis treft echter nagenoeg alle divisies. Juist de grotere onderdelen Agri, Power Supplies en Specials ondervinden de meeste hinder.

Alleen de kleinere bedrijfsonderdelen Healthcare en Automatische Voertuig Identificatie (AVI) zagen een stijgende lijn. De Healthcare-tak richt zich op het automatiseren van administratie in met name de thuiszorg. AVI zag vooral groei in geheelconcepten, zoals stadsafsluiting en voertuigentoegang. De verkoop van losse producten verloopt moeizamer.