Kort nieuws

Nedap boekt hogere omzet en fors meer winst

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het afgelopen jaar zag Nedap zijn inkomsten uitkomen op 152,3 miljoen euro. Dat is veertien procent meer dan in 2010. De winst steeg jaar op jaar zelfs met een kwart tot elf miljoen. Vrijwel alle marktgroepen, te weten Agri, AVI, Healthcare, Power Supplies, Retail en Security Management, droegen bij aan de omzettoename. Alleen de opbrengsten bij Library Solutions bleven achter, zoals verwacht. Het aantal medewerkers groeide met 32 naar 684.

In 2011 heeft het Groenlose bedrijf de toeleveractiviteiten van zijn marktgroep Specials verder afgebouwd. Enkele jaren geleden waren deze toeleveringen, onder meer aan de automotive-industrie en de telecom, goed voor ongeveer twintig procent van de totale opbrengsten. Het afgelopen jaar was dat nog maar zes procent en in 2012 zal dat nagenoeg nihil zijn. Reden van de afbouw is het uitblijven van acceptabele marges.

Diensten maken daarentegen een steeds groter deel uit van Nedaps omzet. De inkomsten uit onder meer abonnementen en onderhoudscontracten stegen in 2011 met twintig procent naar 15,4 miljoen euro. Dat is iets meer dan tien procent van de totale opbrengsten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content