Tools&Toys

NEC vernieuwt medisch display

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NEC Display Solutions Europe kondigt de lancering aan van zijn nieuwe MD-serie medische displays. De MD211G3 is de opvolger van de MD213MG, met een verbeterd 3MP-grijstint 21,3 inch display van 2048 bij 1536 pixels en voorzien van SA-SFT-technologie voor stabiel beeld vanuit alle hoeken. Het beeldscherm is ontworpen om te voldoen aan de eisen voor diagnostisch röntgenonderzoek en bevat applicaties voor afbeeldingrapportages bij CT, MRI en andere medische afbeeldingen en Picture Archiving and Communication Systems (Pacs).

Prominente toevoeging is de Quick Screen QA-functie, die eenvoudig en snel pc-onafhankelijk testen mogelijk maakt met een gegarandeerde kwaliteit. Tevens zijn de ingebouwde frontsensor voor kalibratie en omgevingslichtsensor verbeterd voor kalibratie volgens de internationale IEC 62563-1-norm en de verwachte eisen van de nieuwe Din 6868-157-norm. Consistentie van afbeeldingen wordt gewaarborgd door middel van ingebouwde Dicom GSDF-kalibratie en uniformiteitscontrole.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content