Tools&Toys

NEC sluit pottenkijkers uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NEC LCD Technologies heeft een driedelige TFT-lcd-module ontwikkeld die de mogelijkheid heeft om de kijkhoek te variëren afhankelijk van wat op het display is te zien. De kijkhoekschakelaar werkt op basis van het aan- of uitzetten van polarisatoren die geïntegreerd zijn in de backlight van het lcd-scherm. Bij een diffuus polarisatiepatroon is de schermcombinatie slechts te lezen door mensen die er recht voor staan.

De Japanners willen hiermee inspringen op het toegenomen aantal lcd-schermen in de openbare ruimte enerzijds en de toegenomen behoefte aan privacy en veiligheid anderzijds. De technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om advertenties verspreid te tonen over meerdere niet in gebruik zijnde terminals. Zodra er iemand gebruikmaakt van de terminal, schakelt deze over op enkelschermsweergave. Zodoende valt eventuele persoonlijke informatie niet door omstanders mee te lezen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content