Nec komt met flashmicro’s voor domotica


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Nec Electronics Europe heeft zijn 8 bit flashmicrocontrollerfamilie uitgebreid. De vier nieuwe 78K0/Kx2-A-MCU‘s bieden 12 bit analoog-digitaalconverts met maximaal twaalf kanalen en driekanaals opamps geïnterlockt met 12 bit ADC-inputs, naast Necs 78K0-interface en de analoge peripherals van de general-purpose 78K0/Kx2-serie. Typische toepassingen zijn consumentenelektronica-apparaten zoals gamecontrollers, en monitorsystemen en sensoren voor industriële gebouwautomatisering.

Aan peripherals bieden de 78K0/Kx2-A-MCU‘s onder meer seriële CSI/SPI-interfaces, I2C en Uart. Verder hebben ze 8 en 16 bit timers aan boord om een array van realtime input- en outputevents te managen, en een realtime teller met klok- en kalenderfuncties om de tijd bij te houden zonder CPU-inmenging. De microcontrollers zitten in een 30-pins SSOP- of een 48-pins QFP-verpakking, met 16 tot 32 kbyte flashgeheugen. Samples zijn nu verkrijgbaar; massaproductie staat gepland voor juli dit jaar.