Kort nieuws

Nanotop moet over de grenzen kijken

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

In een rapport van Lux Research valt te lezen dat bedrijven zich internationaler moeten opstellen bij hun investeringen in nanotechnologie. In 2006 ging er wereldwijd 9,4 miljard euro naar R&D op dat gebied, terwijl er voor 38 miljard euro aan nanoproducten over de toonbank ging. Juist nu moeten bedrijven daarom gaan profiteren van de internationale geldstromen, innovatie en markten, aldus de marktanalist. Lux raadt de nanowereld ook aan zich vooral te richten op de landen die het best presteren.

’Het is belangrijk te weten welke landen sterk in nanotechnologie zijn‘, zegt Michael Holman van Lux. ’Uit ons onderzoek blijkt dat Duitsland, Japan, de VS en Zuid-Korea de leiding behouden. China komt op.‘ Lux verzamelde in veertien landen een jaar lang de gegevens over investeringen, patenten en publicaties die met nanotechnologie van doen hebben. De overheid van de VS geeft met 1,4 miljard euro het meeste uit. De Amerikaanse industrie doet daar nog eens 1,5 miljard euro bovenop. Japan neemt de tweede plaats in met een totaal van 2 miljard euro. Duitsland en Zuid-Korea volgen op enige afstand.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content