Kort nieuws

‘Nanotechnologie heeft 100 miljoen per jaar nodig’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Fom, Nanoned en STW hebben minister Van der Hoeven van Economische Zaken vandaag de Strategische Research Agenda Nanotechnologie aangeboden. De opstellers, onder leiding van Mesa+-directeur Dave Blank, willen van het kabinet 50 miljoen euro per jaar tot 2020. Dat is nodig om van Nederland een toonaangevende speler in nanotechnologie te maken, vinden zij. In totaal is er 100 miljoen per jaar nodig, dus ook andere spelers moeten financieel bijdragen.

De volgende stap is het maken van een businessplan om de financiering te regelen. Deze zomer stuurde het kabinet al zijn Actieplan Nanotechnologie naar de Tweede Kamer en nomineerde het gelijk voor een speciale ronde Fonds Economische Structuurversterking, beter bekend als de aardgasbaten. Dat is bemoedigend, zo laten de drie onderzoeksorganisaties in een persbericht weten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content