Kort nieuws

Nanda krijgt kapitaalinjectie van 5 miljoen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In een tweede financieringsronde heeft de Duitse starter in waferinspectiesystemen Nanda Technologies ruim 5 miljoen euro opgehaald. Belangrijkste investeerders zijn de risicokapitaalschieter Deutsche Effecten- und Wechsel-Beteiligungsgesellschaft (DEWB) en het business angel-netwerk Brainstoventures. Daarnaast doen ook de mecenas Alexander Brühl en de bestaande aandeelhouders Bayern Kapital en Ventegis Capital een duit in het zakje.

Het in 2006 opgerichte Nanda ontwikkelt optische, contactloze inspectiesystemen voor procescontrole in de halfgeleiderindustrie. De machines combineren een nieuw optisch ontwerp met innovatieve beeldverwerking om wafers te controleren op deeltjes, krassen en andere macrodefecten groter dan 1 micrometer. De eerste generatie draait nu proef bij een aantal grote halfgeleiderfabrikanten. De supervisory machine control-software (SMC) van het IM1000-systeem heeft het bedrijf uit München ontworpen en geproduceerd met de Analytical Software Design-methode (ASD) en de bijbehorende tools van Verum.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content