Tools&Toys

NAG verbetert multicoreversie van wiskundebibliotheek

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Numerical Algorithms Group (NAG) heeft de multicoreversie van zijn wiskunde- en statistiekbibliotheek geüpgraded. Deze ’Mark 22‘, zoals de versie is gedoopt, voegt zo‘n honderd routines toe op het gebied van wavelettransformatie, globale optimalisering en lineaire algebra aan de reeds aanwezige 1600 functies. Daarnaast zijn er allerlei kleine verbeteringen en toevoegen doorgevoerd.

In totaal kent de NAG-bibliotheek 47 applicatiegebieden in wiskunde en statistiek, georganiseerd in hoofdstukken. De bibliotheek heeft Fortran- en C/C++-uitvoeringen. De multicoreversie is hetzelfde als deze edities, maar via OpenMP geoptimaliseerd voor SMP-systemen. Gebruikers kunnen hun applicatie simpelweg linken met de nieuwe versie om te profiteren van de multicorecapaciteiten.

Onder de gebieden die sterk profiteren van uitvoering op meerdere rekenkernen vallen lineaire algebra, fast fourier-transformaties, toevallige-nummergenerators, partiële differentiaalvergelijkingen, interpolaties, curve- en oppervlakte fitten, correlaties en regressieanalyse en tijdserieanalyse.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content