Tools&Toys

Multisim van NI krijgt update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments introduceert Multisim 11, de nieuwste softwareversie voor het simuleren van schakelingen. Het bedrijf lanceert twee varianten: eentje voor studenten en docenten, en eentje voor professioneel gebruik. De academische editie bevat onderwijsfuncties en wordt aangevuld met leerboeken en cursusmateriaal over elektronische schakelingen. Het geïntegreerde systeem moet docenten helpen om studenten bij de materie te betrekken en de theorie te ondersteunen met een interactieve aanpak. Het is mogelijk om ruwe VHDL te exporteren van een PLD-schema. Verder kunnen studenten gesimuleerde gegevens aan de praktijk koppelen via het Elvis-prototypeplatform.

Multisim 11 Professional helpt ingenieurs de ontwerpen van schakelingen te optimaliseren, het aantal fouten te minimaliseren en het aantal prototypeversies te reduceren. In combinatie met NI‘s nieuwe lay-out- en routingsoftware Ultiboard 11 biedt Multisim een kosteneffectief en integraal prototypingplatform, aldus de fabrikant. Ook heeft National Instruments de simulaties verbeterd door een geüpdatete Spice-parser, geactualiseerde BSim-modellen, ondersteuning voor geavanceerde parameters en een verhoogde nauwkeurigheid te bieden. Vanzelfsprekend integreert Multisim 11 met de grafische ontwikkelomgeving Labview.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content