Tools&Toys

MSC levert QSeven-module met kwartet Cortex-A9-kernen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

MSC Vertriebs breidt zijn portfolio QSeven-modules uit met de Q7-IMX6. Hardwarehart is een Freescale I.MX6-processor met een single-, dual- of quadcore Arm Cortex-A9 op 1,2 GHz. Twee geheugenbanken bieden plek aan maximaal 4 GB DDR3-DRam. Daarnaast heeft de module 128 MB Nor-flash aan boord voor de bootloader en tot 8 GB Nand-flash als optie voor permanente opslag. Alle uitvoeringen behalve de singlecore versie zijn uitgerust met Freescales krachtige Triple Play-architectuur voor 3D-graphics. Typische toepassingen zijn domotica, informatie- en verkooppunten en medische systemen. Het uitgebreide temperatuurbereik maakt de module ook geschikt voor industriële applicaties.

Naast de QSeven-interface biedt de Q7-IMX6 twee USB 2.0-lijnen. Via een hub is dit op te krikken naar acht, zodat het systeem volledig voldoet aan de QSeven-standaard. Verder voorziet de module onder meer in een Gigabit Ethernet-aansluiting en bussen als Can, I2C, SMBus en SPI. De HDMI V1.4-output ondersteunt resoluties tot 1920 bij 1200 (WUXGA) en 18 of 24 bit LVDS. Voor extra gegevensopslag is er een Sata2-poort. Uitbreiding van dit alles is mogelijk via PCI Express x1. Bovendien heeft de Q7-IMX6 een featureconnector om I/O te realiseren die niet via de QSeven-aansluiting kan lopen, waaronder een additionele Uart en een BT.656-camera-interface.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content