Kort nieuws

MOVE-project van start

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de officiële aftrap van het MOVE-project op 9 november presenteerden drie technostarters hun plannen voor innovatieve ideeën. Ecosun Systems ging aan de haal met 10 duizend euro en ondersteuning voor het plan om licht vanuit een groot oppervlak te concentreren op een kleine zonnecel.

Het Move-programma wil innovatie door samenwerking tussen bedrijven stimuleren. Made by Optical Valley is een initiatief van IBS Precision Engineering, OTB Engineering, Philips Apptech, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), TNO Science & Industry, de TUE en Vision Dynamics. Zij vinden dat de Zuid-Nederlandse industrie uit kan groeien tot internationaal erkende region of excellence als innovaties minder vaak in plannen blijven steken. Er is vooral een groot gebrek aan ondernemers met lef. Door het prioriseren van R&D, het delen van mensen en middelen, en het samen bewerken van de markt willen de deelnemers slagvaardiger werken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content