Montavista’s carrier-grade Linux verbeterd voor multicore


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Versie 6.0 van Montavista‘s Linux Carrier Grade Edition brengt een reeks verbeteringen voor multicore met zich mee, waaronder nieuwe bronbeheermogelijkheden en de Bare Metal Engine voor extra prestaties. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor powermanagement uitgebreid met de standaard Linux-features hiervoor. Dat moet resulteren in een lager verbruik voor netwerkapparatuur.

De Bare Metal Engine in CGE 6.0 biedt een lichtgewicht runtimeomgeving met RTos-prestaties in een Linux-omgeving. De tool is gebaseerd op standaard Linux-features zodat ontwikkelaars hun Linux-processen erop kunnen draaien. De omgeving is configureerbaar, zodat gebruikers de systeemdiensten en overhead kunnen balanceren.

Op multicoregebied introduceert CGE 6.0 Linux Containers en KVM op X86, Mips en PowerPC. Voor de Octeon-processoren van Montavista-moederbedrijf Cavium is er bovendien ondersteuning voor de Emvisor-software van deze chipmaker. Linux Containers zijn een mechanisme om bronnen te partitioneren en applicaties te isoleren zonder een complete virtualisatieoplossing te gebruiken. KVM, de Kernel-Based Virtual Machine, is daarentegen wel een complete virtualisatieoplossing, die het mogelijk maakt om meerdere OS‘en en daarmee legacytoepassingen op een enkele processor te draaien.

In versie 6.0 verhoogt Montavista nog eens de beschikbaarheid van de systemen met de invoer van Opensaf 4.0, een opensource tool die voldoet aan de Service Availability Forum-specificate (Saf).