Kort nieuws

Montavista stopt Linux in infotainmentsystemen Bosch

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Montavista gaat Linux-software bouwen voor Robert Bosch Car Multimedia. Daartoe hebben beide partijen een meerjarige overeenkomst ondertekend met een waarde van ’acht cijfers‘. Het eerste project is een Linux-gebaseerde auto-infotainmentoplossing die geschikt is voor meerdere voertuigmodellen. Verder staan onder meer de instrumentclusters achter het stuurwiel op de planning. De samenwerking is er een in het kader van de Genivi-alliantie, waarbij beide bedrijven zijn aangesloten. Dit industriële consortium werkt aan een breed gedragen opensource platform voor in-vehicle infotainment (Ivi).

De overeenkomst betekent ook het debuut van Linux binnen het Duitse concern. ’Voorgaande infotainmentarchitecturen waren gebaseerd op bedrijfseigen softwareplatforms‘, aldus Michael Bolle, senior vicepresident van Bosch‘ businessunit Automotive Navigation and Infotainment Systems. ’Hierdoor kostte het heel wat moeite om bestaande multimediatoepassingen over te zetten naar de auto-omgeving. Door Linux en andere opensource programmatuur te gebruiken en de kracht van de opensourcegemeenschap te benutten, kunnen we onze inspanningen verschuiven naar softwareontwikkeling waarmee we ons kunnen onderscheiden, zoals HMI-aanpassingen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content