Montavista integreert met Access en Movial


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Montavista twee voorgeïntegreerde softwarestapels gelanceerd op basis van zijn Mobilinux 5.0-besturingssysteem voor zaktelefoontjes. De ene stack brengt het OS samen met het Linux-platform van het Japanse Access, het voormalige Palmsource. De andere oplossing combineert Mobilinux en de bijbehorende Devrocket-ontwikkelgereedschappen van Montavista met de Internet Experience Suite (IXS) en de Scratchbox-kruiscompilertoolkit van het Finse Movial.

Het Access Linux Platform (ALP) is een complete verzameling open-source basiscomponenten en toepassingen voor mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur. Movial IXS maakt het mogelijk om user-interfaces op maat te bouwen. In de geïntegreerde softwarestapels draaien deze pakketten boven op het Mobilinux-OS. De combinatie met ALP is beschikbaar voor de Omap2430-processor van Texas Instruments. Ook de oplossing met Movial draait op het Omap-platform. Beide stacks versnellen de time-to-market van mobiele systemen met meerdere maanden, aldus de betrokken bedrijven.