Kort nieuws

Moeilijk halfjaar Roodmicrotec

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Roodmicrotec moest op een met 31 procent gedaalde omzet van 5,5 miljoen euro een halfjaarverlies slikken van 1,1 miljoen euro, vooral door afschrijvingen op oude machines. Het testhuis heeft inmiddels maatregelen getroffen om de klappen op te vangen, waaronder een verkleining van het personeelsbestand en werktijdverkorting. Het bedrijfsresultaat voor afschrijving en amortisatie (Ebitda) bedroeg 127 duizend euro, vergeleken met 659 duizend euro dezelfde periode vorig jaar.

CEO Philip Nijenhuis is voorzichtig met uitspraken over het verloop van de rest van het jaar. Op basis van gesprekken met klanten verwacht hij een omzetstijging. Ook staat zijn bedrijf open voor nieuwe samenwerkingen om zijn dienstverlening uit te breiden, vooral aan jonge innovatieve chipontwikkelaars. Nijenhuis sluit fusies of overnames niet uit.

Roodmicrotec is vorig jaar ontstaan uit de fusie van de testspecialisten Rood Technology Deutschland en Microtec. De eerste partij is weer voortgekomen uit een samensmelting in 1991 van het Duitse SES Electronics en Rood Testhouse International uit Zwolle, dat in 1979 afsplitste van CN Rood. Ook SES had een Nederlands tintje: dit bedrijf ontstond in 1983 toen Signetics uit het Zuid-Duitse Nördlingen zich via een managementbuy-out losmaakte van Philips Semiconductors.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content