Achtergrond

Mobile, het rapste paardje uit de Semiconductors-stal

René Raaijmakers
Leestijd: 9 minuten

Philips Semiconductors groeide de afgelopen jaren onstuimig in chips voor de mobiele markt. In volledige systeemoplossingen claimt het zelfs een nummer 1-positie. En dat, terwijl de chipfabrikant tot voor kort nauwelijks zichtbaar was in deze arena.

Afgelopen februari werd ondubbelzinnig duidelijk dat Philips Semiconductors technisch gezien tot de koplopers in chips voor mobiele communicatie behoort. Op 3GSM in Barcelona toonde de chipfabrikant een mobieltje dat tijdens een telefoongesprek automatisch kon overschakelen tussen mobiele telecomnetwerken en draadloos Ethernet. Philips claimde de eerste te zijn met deze technologie voor unlicensed mobile access (UMA). Zaktelefoons met UMA-technologie van Philips Semiconductors komen binnenkort op de Amerikaanse markt. De telefoonfabrikant en serviceprovider werden niet bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content