Kort nieuws

Mira-instuut UT vindt nieuwe wetenschappelijk directeur

Leestijd: 1 minuut

De UT heeft niet lang hoeven zoeken naar een nieuwe wetenschappelijk directeur voor zijn biomedische instituut Mira: hoogleraar Vinod Subramaniam, die nauw betrokken was bij de oprichting en indirect ook de naam leverde, treedt per 1 mei in de voetsporen van Clemens van Blitterswijk. Die kondigde vorige maand aan voortijdig te stoppen vanwege een nieuwe baan bij een investeringsfonds.

Subramaniam doet als hoogleraar Nanobiophysics onderzoek naar het samenklonteren van eiwitten in de hersenen, wat een sleutelrol speelt bij Parkinson en wellicht ook andere hersenaandoeningen. Hij zal dit werk combineren met zijn nieuwe functie.

De naam ’Mira‘ is afkomstig van de dochter van Subramaniam. Van Blitterswijk noemde het instituut naar haar vanwege een foto waarin ze met nieuwsgierige ogen de wereld inkijkt, meldt UT Nieuws.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content