Kort nieuws

Mips toont tablet met Intrinsic-ID-technologie

Leestijd: 1 minuut

Processor-IP-maker Mips demonstreert op het Mobile World Congress in Barcelona volgende week een Android-tablet beveiligd met technologie van Intrinsic-ID en zegt de Eindhovense oplossing te gaan aanbieden voor licentiehouders en OEM‘s van zijn mobiele toepassingen. De demo met een Mips-gebaseerde Android-tablet draait om multimediacontent op internet. Met de Eindhovense Confidentio-coprocessor wordt de toegang tot deze content beveiligd. Volgens Mips is de beveiliging ook beschikbaar voor andere doeleinden, zoals betaalverkeer en cloud-opslag.

In december werd al duidelijk dat Mips in Eindhoven shopte voor beveiligings-IP. De Amerikaanse processontwerper is overigens geen grote naam in smartphones en tablets, maar investeert flink in het doorbreken van het Arm-monopolie, onder meer door Android-ports aan te bieden. Of Mips de Intrinsic-ID-technologie ook zal aanbieden voor andere gebieden zoals settopboxen, is nog onbekend.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content