Kort nieuws

Mips krimpt in met 15 procent

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Mips snijdt stevig in zijn personeelsbestand. 15 procent van de 512 werknemers moet op zoek naar ander werk, zo heeft de chipontwerper aangekondigd. Het bedrijf uit San José gaat zijn analoge en digitale business nauwer verweven en dat kost arbeidsplaatsen. De reorganisatie komt na afschrijvingen van 103,1 miljoen dollar, grotendeels op de onlangs overgenomen analoogspecialist Chipidea. Waar de ontslagen vallen, heeft Mips niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een ontwikkelcentrum in Leuven.

De afschrijvingen, die Mips toeschrijft aan een ’verzwakkende markt voor intelligent eigendom‘, zorgden voor een nettoverlies van 108,5 miljoen euro in het vierde boekkwartaal. Met Chipidea haalden de Californiërs wel de hoogste kwartaalomzet ooit: 28,9 miljoen dollar, 6 procent meer dan de vorige driemaandelijkse periode en 22 procent meer dan het laatste kwartaal van boekjaar 2007. De overname stuwde de jaaromzet met 26 procent omhoog naar 104,8 miljoen dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content