Kort nieuws

Mips in de verkoop

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Britse Imagination Technologies ziet zich gedwongen de business rond de Mips-processorarchitectuur weer te koop te zetten na de aankondiging van Apple vorige maand dat dat zijn eigen gpu’s gaat ontwerpen. Imagination haalt grofweg de helft van zijn omzet uit het leveren van zijn PowerVR-gpu’s voor de Iphones en Ipads. Onderhandelingen met Apple over compensatie halen tot nog toe niks uit. Naast Mips wordt de Ensigma-business voor connectiviteits-ip in de verkoop gedaan.

Imagination nam de zelfstandige processorontwerper Mips in 2012 over, nadat een een biedingsstrijd met Ceva de prijs had opgedreven tot 100 miljoen dollar. Het wilde net als Arm een compleet productaanbod hebben van cpu-, gpu- en aanverwant ip. Echt een vuist maken tegen Arm is echter nooit gelukt.

Overigens heeft Imagination tevens aangekondigd een formele ‘dispute resolution’-procedure op te starten, waarmee de onderhandelingen met Apple ‘meer gestructureerd’ verlopen. Volgens het Britse bedrijf maakt Apple inbreuk op zijn intellectueel eigendom bij het ontwikkelen van zijn gpu’s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content