Nieuws

Miplaza volgt topzwemmers onder water

Pieter Edelman
Leestijd: 5 minuten

Samen met het Zwitserse Dartfish ontwikkelde Miplaza een systeem dat de beelden van elf onderwatercamera‘s aan elkaar plakt tot een virtuele camera. Eindhovense topzwemmers kunnen daarmee hun prestaties terugkijken en evalueren.

Sinds september gebruiken Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis onderwaterbeelden voor het verbeteren van hun zwemprestaties. De gemeente Eindhoven greep de uitbreiding van hun thuisbasis zwembad De Tongelreep aan om een geavanceerd camerasysteem te installeren. Miplaza, het gemeenschappelijke technologiecentrum van Philips Research, kreeg de opdracht voor de ontwikkeling hiervan.

Het systeem wierp gelijk zijn vruchten af. ’Jacco Verhaeren, de trainer van Van den Hoogenband, vertelde hem al lang dat hij te diep duikt bij de start‘, vertelt projectleider Richard van der Wolf. ’Ons systeem liet dat bij de eerste test direct duidelijk zien.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content