Analyse

Minister vertikt het studentenstops aan te pakken

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Minister Bussemaker wil nog steeds niet van een probleem weten wat betreft de bekostiging van de technische universiteiten, ook al zet ze dat glashelder uiteen in een brief aan de Kamer.

Dat de instroom van vijf bètatechnische opleidingen in Nederland werd beperkt het afgelopen collegejaar, vindt minister Bussemaker van OCW geen probleem. Het gaat om een tijdelijke maatregel en bovendien konden de meeste van de 91 getroffen studenten terecht bij een andere bètatechnische studie. Dat de vooraanmeldingen erop wijzen dat volgend jaar veel meer studenten teleurgesteld moeten worden, wuift Bussemaker weg: veel mensen schrijven zich voor de zekerheid in voor een numerus fixus-opleiding, ook al hebben ze nog geen definitieve keuze gemaakt.

Dit schreef de minister eind mei aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van Kamerleden Pieter Duisenberg (VVD) en Harry van der Molen (CDA). Een eerdere motie van Duisenberg en Michel Rog (CDA) om snel met een oplossing te komen, legt ze dan ook naast zich neer. Zich beroepend op haar demissionaire status wil ze zelfs niet praten over een aanbod van het bedrijfsleven om mee te investeren in vernieuwende onderwijsprojecten die de druk op populaire technische opleidingen kunnen verminderen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content