Kort nieuws

Mindray Medical strijkt neer in Hoevelaken

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Chinese specialist in medische apparatuur Mindray Medical International vestigt zijn Europese hoofdkantoor in het Gelderse Hoevelaken. Binnen enkele jaren moeten daar rond de honderd werknemers voor sales, logistiek en ondersteuning gehuisvest worden. Hoewel het niet direct om hoogtechnologische arbeid gaat, denken Oost NV en de Netherlands Foreign Investment Agency, die zich hard hebben gemaakt voor deze locatie, dat toeleveranciers en de kennisinstellingen volop zullen profiteren van de aanwezigheid. ’De ervaring leert dat dat vaak gebeurt‘, zegt Henk Ligtenberg van Oost NV. ’Je ziet ook vaker dat zo‘n bedrijf toch besluit om naast de hoogwaardige activiteiten van het hoofdkantoor ook andere hoogwaardige activiteiten daarnaar toe te halen. Dat zit wel in ons achterhoofd, alhoewel dat op het moment niet aan de orde is. Dan gaat het met name om de ’D‘ uit ’R&D‘, dat producten afgestemd worden op de Europese markt.‘

Mindray, uit het Chinese Shenzen, ontwikkelt patiëntmonitoren, ultrageluidapparatuur en laboratoriuminstrumenten voor in-vitro-diagnostiek. In 2009 haalde het een omzet van 634 miljoen dollar en het steekt ongeveer tien procent van de omzet in R&D. Het bedrijf heeft R&D-centra China, Seattle, New Jersey en Stockholm. Tot voor kort was de Nederlandse vertegenwoordiging van een paar man gevestigd in Hoofddorp. Dat wordt nu dus Hoevelaken, met een aanzienlijk groter personeelsbestand.

Oost NV zegt zich steeds meer op het binnenhalen van buitenlandse bedrijven te richten, omdat zij aanzienlijk meer investeren in de Nederlandse economie dan Nederlandse bedrijven. Ook zijn ze gemiddeld kennisintensiever.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content