Interview

Minder detacheren, meer projecten

Nieke Roos
Leestijd: 8 minuten

Na Tass lijft Altran ook Nspyre in. Het Franse bedrijf is nu verreweg de grootste technische dienstverlener in de lage landen. Bits&Chips sprak met topmannen Pascal Laffineur en Edwin Manten van Altran Benelux over de koers die zij gaan varen in deze regio.

Altran timmert stevig aan de weg in de lage landen. Waar de van oorsprong Franse systeemintegrator in België en Luxemburg al een gevestigde naam is, was het bedrijf in Nederland tot voort kort een relatief kleine en enigszins onbekende speler. De overname vorig jaar van Tass en de recente inlijving van Nspyre zetten Altran hier echter in één klap op de kaart. Met een team van achttienhonderd mensen is het nu verreweg de grootste technische dienstverlener in de Benelux.

‘In de regio is al een tijdje een roll-up gaande’, signaleert Edwin Manten, voorheen hoofd van Tass en nu divisiedirecteur bij Altran Benelux. ‘Nieuwe dienstverleners komen er amper bij en de bestaande spelers bezinnen zich op hun toekomst. Klanten vragen tegenwoordig veel meer. Neem ASML, dat onder de noemer farm-out steeds vaker de ontwikkeling van hele systeemdelen buiten de deur legt. Wie wil overleven, moet heel gespecialiseerd zijn of omvang hebben.’ Tass en Nspyre hebben gekozen voor het volume van Altran.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content