Kort nieuws

Middlewarespecialist RTI partnert met Nijkerks Remedy

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse RTI en Remedy IT uit Nijkerk hebben hun samenwerking omgezet in een officieel wereldwijd partnerschap. Beide bedrijven ontwikkelen middlewareoplossingen en zijn lid van de Object Management Group (OMG), de standaardisatieorganisatie in hun vakgebied. Remedy sluit zich nu aan bij het Services Delivery Partner-programma (SDP) van RTI, waarmee het beschikbaar is om consultancydiensten te verlenen rond diens middlewaretechnologie en om gebruikers ervan te ondersteunen bij de ontwikkeling van toepassingen.

RTI en Remedy werken al ruim acht jaar samen. Het Nijkerkse bedrijf is een belangrijke drijvende kracht binnen de ontwikkelgemeenschap van verschillende opensource middlewareoplossingen op basis van open OMG-standaarden als Corba en DDS. Met Axcioma levert het daarnaast een eigen commercial off-the-shelf product. Deze softwaresuite biedt een componentframework om architecturen voor gedistribueerde, realtime en embedded systemen te ontwerpen, te bouwen en uit te rollen. Het pakket combineert elf open OMG-standaarden en onlangs heeft Remedy ook RTI’s Connext-DDS-technologie erin geïntegreerd.

Connext biedt een robuust en schaalbaar platform voor de kritieke communicatie tussen softwarecomponenten in complexe gedistribueerde systemen. Hiermee richt RTI zich op wat het zelf de groeiende markt van het ‘industriële internet of things’ noemt. ‘Betrouwbaarheid is cruciaal voor industriële systemen’, verklaart cto Johnny Willemsen van Remedy, ‘en de DDS-technologie van RTI biedt een niveau van stabiliteit waar concurrenten simpelweg niet aan kunnen tippen.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content