MicroTCA-ontwikkelplatform Kontron ondersteunt verschillende AMC-configuraties

Reading time: 2 minutes

Author:

Kontron heeft een modulair platform aangekondigd voor het ontwerpen, evalueren en testen van compacte multiprocessorsystemen. De MicroTCA-gebaseerde OM6060 is met name gericht op de ontwikkeling van prototypes voor testapparatuur, pakketverwerking en industriële toepassingen. De behuizing is 3U hoog, 250 mm diep en 156 mm breed. Het systeem biedt een netvoeding en ventilatoren die een luchtstroom van onderaf langs de AdvancedMC-kaartconnectoren blazen. Er is plek voor zes AMC‘s van gemiddelde afmetingen en een MicroTCA-carrierhub (MCH) van maximale grootte, alsmede ondersteuning voor diverse Gigabit Ethernet-, PCI Express- en Serial RapidIO-configuraties.

De OM6060 ondersteunt meerdere CPU‘s en I/O-kaarten over PCI Express zonder dat er een extra netwerkschakelaar nodig is. De PCI Express-netwerkkloksystemen genereert het MicroTCA-platform op de achterwand. Daarnaast voorziet het in Ethernet-aansluitingen naar alle AMC‘s, waarbij de switch op de MCH zit. Afhankelijk van het niveau van de Ethernet-interfaces biedt Kontron de goedkope, onbeheerde AM4901-MCH of de uitgebreide AM4904-MCH met carrier-grade switching en netwerkbeheer.

Voor pakketverwerkende toepassingen heeft de OM6060 extra directe Ethernet-koppelingen tussen AMC-kaartconnector 1 en vier aangrenzende AMC-connectoren, die kunnen worden gebruikt door een AMC-pakketprocessor als de Kontron AM4204 of de AM4210. Er zijn geen 10 Gigabit Ethernet-fabrics en -switches nodig, wat de complexiteit van het systeem en het aantal noodzakelijke kaarten verlaagt en de totale kosten beperkt. Alternatief is om de OM6060 te combineren met snelle SRIO-koppelingen in punt-naar-puntconfiguraties tussen aangrenzende AMC‘s.

Als er geen Ethernet-verbindingen nodig zijn, kunnen de kosten omlaag door een MicroTCA-carriermanagementcontroller (MCMC-module) op de achterwand te gebruiken. De kaartconnectoren voldoen volledig aan de AMC- en MicroTCA-specificaties, zodat elke AMC-module volgens deze standaard toepasbaar is. Klantspecifieke backplanes voor de productie van OEM-series zijn op verzoek verkrijgbaar.