Tools&Toys

MicroTCA-kubus Concurrent met voorgeïnstalleerde modules

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Concurrent Technologies komt met de SY AMC/205, een vrijstaande MicroTCA-kubus die plaats biedt aan maximaal vijf AdvancedMC-modules. Drie sloten hebben een volledige AMC-hoogte, een daarvan ook een dubbele breedte. Het systeem ondersteunt de PicMG AMC.0- en MicroTCA-specificaties. Om het ontwikkelproces te focussen, is het standaard voorzien van een AM 110/102-enkelbordcomputer met een 2,16 GHz Intel Core 2 Duo en 4 Gbyte SDRam, een AM 400/101-adapter voor CRT- en DFP-graphics met een 2,5 inch Sata-harde schijf en een MT MCH/001-MicroTCA Carrier Hub met een zespoorts-Gigabit Ethernet-switch en een PCI Express x4-verdeler met zes aansluitingen. Alle voorgeïnstalleerde modules ondersteunen IPMI 1.5 (AMC.0).

Het SY AMC/205-ontwikkelsysteem is uitgerust met een universele voeding van 320 W en een verwijderbare ventilatorcassette. De MicroTCA Carrier Hub kan on-board Carrier Manager-software draaien die toegankelijk is via een webbrowser. De af fabriek ingebouwde AM 110/102-module ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, waaronder Linux, QNX, Windows 2000, XP en XP Embedded. Dat maakt de kubus geschikt voor een breed scala aan gebruikergeconfigureerde applicaties. MicroTCA-oplossingen vinden hun toepassing typisch in beeldverwerking, beveiliging, defensie, medische systemen, procescontrole en telecommunicatie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content