Technieuws

Microsoft introduceert Windows Mobile 6

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Microsoft heeft op de 3GSM-beurs in Barcelona de nieuwe versie van zijn mobiele platform gepresenteerd. De softwaremaker zegt dat Windows Mobile 6 extra functionaliteit en veiligheid voor smartphones biedt. ’Het wordt voor bedrijven van steeds groter belang dat werknemers mobiel zijn en toch voortdurend in contact met hun bedrijf staan‘, aldus CEO Steve Ballmer. ’Daar speelt de technologie van Windows Mobile een belangrijke rol in.‘ Toestellen voorzien van Windows Mobile 6 beschikken over Direct Push-technologie om e-mail te ontvangen en automatisch via Microsoft Exchange Server afspraken, taken en contacten te synchroniseren. Ook kunnen gebruikers hun e-mail en webpagina‘s in HTML lezen. Word-documenten en Excel-sheets zijn in hun originele opmaak op klein scherm te bekijken. De software is volgens Microsoft ook veiliger dankzij certificaatopties en encryptiemogelijkheden. Information Rights Management maakt het mogelijk vertrouwelijke informatie te beschermen.

Volgens Microsoft hebben enkele smartphonefabrikanten al toegezegd Windows Mobile 6 te gaan gebruiken. In Europa gaat Orange de SPV E650 aanbieden en T-Mobile zal de Dash updaten. Hun toestellen zullen het tweede kwartaal van dit jaar al verkrijgbaar zijn. Daarnaast zouden onder meer HP, LG, Palm en Vodafone van plan zijn de opvolger van Windows Mobile 5 te gaan gebruiken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content