Tools&Toys

Microsemi geeft voorzet voor medische en industriële displays

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Microsemi heeft een referentieontwerp uitgebracht van een Smartfusion-gebaseerde lcd-displaydriver voor industriële of medische toepassingen. Als voordelen van de inzet van Smartfusion, dat een Arm Cortex-M3-core integreert met FPGA-technologie en configureerbaar analoog blok, noemt de leverancier de brede reeks opties die hiermee te implementeren is voor het display en de mogelijkheid om de lcd-driver op afstand te upgraden. Het referentieontwerp, inclusief bronbestanden en handleiding, is te downloaden van Microsemi‘s website.

Het ontwerp is netjes opgedeeld in partities, waarbij de rekenintensieve delen van de displaycontroller geïmplementeerd zijn in de flashgebaseerde FPGA-logica. De Arm-core wordt daardoor vrijgemaakt voor controletaken en algoritmes, waaronder de mens-machine-interface en communicatieprotocollen. Het platform ondersteunt het Safety Critical-profiel (SC) van OpenGL, een industriestandaard voor veiligheidskritieke embedded displays. Met deze Api kunnen ontwikkelaars snel aan de slag met het ontwikkelen van GUI‘s.

De lcd-controller is geheel aanpasbaar door de eindgebruiker, zodat deze displays aankan van verschillende fabrikanten en met verschillende resoluties en interfaces. De controller ondersteunt timinggeneratie, kleurenruimteconversie, alfablending en backlightbeheer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content