Tools&Toys

Microprocessoren Renesas voor MPeg-4-video in mobieltjes

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Renesas breidt zijn SH-Mobile-reeks voor mobieltjes met digitale tv uit met twee nieuwe microprocessoren. De SH-MobileL3V2 en SH-MobileUL bevatten een laagvermogen multicodecvideoverwerkings-IP van Renesas met ondersteuning voor het versleutelen en decoderen van MPeg-4 en MPeg-4 AVC (H.264) en het decoderen van VC-1. Ze bereiken een performance van 30 frames per seconde bij VGA-resolutie en beschikken over kwaliteitsfuncties zoals gammacorrectie en randverbetering voor QVGA-beelden die worden vergroot op VGA- of WVGA-resolutie.

De nieuwe chips zijn gebaseerd op de SH4AL-DSP-processorkern met een performance van 478 Mips bij de maximumfrequentie van 266 MHz. Een dedicated 24 bit audio-DSP verwerkt het geluid. De chips hebben een 5 Mpixel camera-interface, een lcd-controller met ondersteuning voor 24 bit TFT-kleuren-lcd‘s, een SD-geheugenkaartinterface en een geluidsinterface. De SH-MobileL3V2 beschikt over 256 Mbit SDRam en past in een 281 pin 9 bij 11 mm BGA-behuizing, terwijl de SH-MobileUL 128 Mbit SDRam heeft en in een 224 pin 8 bij 8 mm BGA-behuizing zit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content