Tools&Toys

MicroOled claimt ’s werelds meest energiezuinige Oled

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

MicroOled heeft naar eigen zeggen het meest energiezuinige Oled-display ter wereld ontwikkeld. In eerste instantie zou je vermoeden dat dat te danken is aan de bescheiden omvang van slechts 0,38 inch, maar ook relatief blijkt het Franse display vier keer minder energie te verstoken dan zijn naaste concurrenten. Een kanttekening is desalniettemin op zijn plaats, want het record geldt voor Oled-displays die op silicium zijn ’geplakt‘.

Het WVGA-scherm zet nog een record, want er zitten twee tot vier keer meer pixels in de lengte-eenheid gepropt. Gezien de beeldkwaliteit en elektrische karakteristieken ziet MicroOled zijn nieuwste product terechtkomen in bijvoorbeeld camera‘s en videorecorders, maar ook in meer innovatieve toepassingen zoals interactieve brillenglazen. ’Door de mogelijkheden om CMos te verenigen met de flexibiliteit van Oled kunnen we schermpjes maken met ongekende resolutie en helderheid. Wij zien een enorm potentieel voor dit soort displays‘, aldus CEO Eric Marcellin-Dibon van MicroOled.

MicroOled komt voort uit het Franse CEA-Leti, waar het bedrijf nog altijd nauw mee samenwerkt. De technologie is deels ook afkomstig van Thomson, dat een licentie heeft afgegeven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content