Kort nieuws

Micronit Microfluidics neemt Duitse branchegenoot over

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Micronit Microfluidics uit Enschede heeft zijn Duitse branchegenoot IX-factory overgenomen. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van microfluïdica en mems-componenten, maar met aanvullend portfolio’s van productietechnologiën. Het Duitse bedrijf, waar rond de tien mensen werken, zal verder gaan als Micronit GmbH. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Micronit is de overname een belangrijke stap in zijn groeistrategie. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door twee UT-studenten om technologie voor het maken van microfluïdische toepassingen in glas te vermarkten. Vijf jaar geleden kwamen daar activiteiten voor mems in glas bij. De producten van het bedrijf worden vandaag de dat onder meer gebruikt voor DNA-analyse, medische testen, analyse-instrumenten en ruimtevaarttoepassingen. Op het moment telt Micronit ruim zeventig werknemers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content