Micronas koopt videospecialist voor 80 miljoen


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Zwitsers Micronas, met een ontwikkelafdeling in Nijmegen, legt 80 miljoen dollar neer voor Wischip. Voor het eind van dit jaar moeten alle aandelen van het Amerikaanse fabless halfgeleiderbedrijf in Zwitserse handen zijn. Ruim honderd medewerkers maken de overstap. Het gaat om 78 video-engineers waarvan 32 uit de Chinese R&D-vestiging in Sjanghai.

Wischip ontwikkelt systeemchips en softwareoplossingen voor audio- en videotoepassingen met de nieuwste generatie HDTV-standaarden H.264, MPEG1/2/4 en VC-1. Deze technologieën zijn belangrijk voor consumentenproducten zoals Blu-ray- of HD DVD-apparaten, IP-settopboxen en DVB-systemen (Digital Video Broadcasting).

’Door onze producten te combineren met die van Wischip kunnen we snel de volgende generatie oplossingen op de markt brengen voor beveiligingscamera‘s, dvd-recorders, HDTV‘s, PVR‘s en settopboxen voor aardse, kabel- en satellietuitzendingen‘, aldus Hans-Jürgen Désor, Micronas‘ vice-president voor consumentenproducten.