Interview

Microchips supergoedkope kaskrakers

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

Microchip verkocht onlang zijn vijf miljardste Pic-microcontroller. Summit Mitra was als jonge ontwerpingenieur betrokken bij de ontwikkeling van de chip die de basis vormde voor Microchips succes. Mitra over Pic, DSPic en over de logische stap voor Microchip in een 32 bit-controllerlijn te stappen.

Summit Mitra kwam als student naar Silicon Valley om zijn geluk te beproeven in de halfgeleiderindustrie. Hij studeerde aan het Indian Institute of Technology in Kharagpur. Daarna waagde hij de oversteek en deed op de universiteit van Californië in Santa Barbara zijn master. Na zijn studie ging de jonge ingenieur werken bij Intel, waar hij zich onder meer richtte op het design van de 87C51, een EProm-versie van Intels 8051, een nog steeds veelgebruikte 8 bit-architectuur. Mitra werkte bij Intel ook nog aan de 16 bit 80C196-controller.

Summit Mitra stapte als IC-designer over van Intel naar Microchip. ’Ik sloot me in 1989 aan, net voor Microchips afsplitsing van General Instruments. Het leek me interessant om een bedrijf helemaal opnieuw te starten.‘ In die tijd behaalde Microchip slechts een omzet van 16 miljoen dollar. Het meeste geld kwam binnen met standaard EProms. ’In 1989 waren EProm-geheugenchips big business, maar Intel en andere bedrijven stapten eruit vanwege de opkomende Japanse EProm-leveranciers. Het prijsgevecht was bloedig, dus we wisten dat we onze productstrategie moesten veranderen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content