Microchip Technology en On Semi bieden 2,3 miljard dollar voor Atmel


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Amerikaanse chipmakers Microchip Technology en On Semiconductor hebben een gezamenlijk bod uitgebracht van 2,3 miljard dollar op landgenoot Atmel. Microchip is initiatiefnemer van het bod, On Semi zou de takken voor RF, automotive en niet-vluchtig geheugen willen hebben. Microchip zou na aankoop de Asic-tak direct aan een niet nader genoemde derde partij willen verkopen.

Het bod komt neer op 5 dollar per aandeel voor Atmel, meer dan de helft meer dan de waarde op 1 oktober. Dat moet de directieraad van Atmel over de streep trekken, die eerder aangaf het bedrijf onder geen beding te willen verkopen. ’We geloven dat dit aanbod simpelweg te aanlokkelijk is om niet aan jullie aandeelhouders voor te leggen‘, schrijven Microchip en On in een brief aan de bestuursraad. Ze willen het liefst cash betalen, maar houden de mogelijkheid open om een gedeelte van de transactie in aandelen af te handelen.

De bedrijven rationaliseren hun bod door te schrijven dat Atmels Asic- en Automotive-takken een blok aan het been zijn van het bedrijf. Ze behoren niet tot de microcontrollers, de corebusiness, en presteren onder de maat. Alleen schaalvergroting kan soelaas brengen, zeggen Microchip en On. Bovendien gaat Atmels herstructureringsplan te traag, beargumenteren de potentiële kopers. Dit plan behelst onder meer het afstoten van een aantal oude fabs. Enkele dagen geleden werd de fab in het Duitse Heilbronn verkocht aan Tejas Silicon Holdings.