Tools&Toys

Microchip maakt analoge resistieve aanraakschermcontroller plug-and-play

Leestijd: 1 minuut

Microchip introduceert de MTouch AR1100, een analoge resistieve USB-aanraakschermcontroller. Deze plug-and-play component biedt geavanceerde kalibratievoorzieningen voor schermaanpassing en linearisatie, zoals een USB-muis of digitizer met enkele ingang. De nieuwe controller ondersteunt alle vier-, vijf- en achtdraads touchscreens, met gratis stuurprogramma‘s voor de belangrijkste besturingssystemen. Ten behoeve van ontwerpers voorziet de AR1100 ook in een drop-in aanraakcontroller.

De AR1100 is onmiddellijk beschikbaar als turnkey chip in een 20-pins QFN-, SOIC- of SSOP-behuizing en als kaartproduct. Het bijbehorende MTouch AR1100-ontwikkelpakket van bijna negentig dollar bevat een productieklare printplaat, een USB-kabel en een vijfdraads analoog-resistief aanraakscherm. Hiermee kunnen ontwerpers de controller snel aansluiten en testen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content