Tools&Toys

Microchip kondigt QVGA-oplossing aan voor ingebedde lcd-applicaties

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Microchip heeft een QVGA-oplossing aangekondigd voor het realiseren van weergave- en besturingstoepassingen in kostprijsgevoelige applicaties. De eenvoudig te gebruiken set is ontworpen voor de 16 bit microcontrollers in de Pic24-serie en omvat een kosteloos beschikbare grafische bibliotheek met vergaand geoptimaliseerde routines inclusief broncode, ondersteuning van derden en de nieuwe dochtermodule Graphics Pictail Plus.

De Graphics Pictail Plus is een uitbreidingskaart voor de ontwikkelprint Explorer 16. Hij kan TFT-lcd‘s aansturen met een kwart-VGA grafische resolutie (320 bij 240 beeldpunten) bij een 16 bit kleurdiepte. Ook kan worden gewerkt met aanraakgevoelige schermen. Met de QVGA-module worden alle huidige 16 bit microcontrollers in Microchips Pic24F-reeks ondersteund terwijl hij tevens geschikt is voor de toekomstige Pic24H-typen, de DSPic-familie 16 bit DSC‘s en de nieuwe 32 bit microcontrollers in de Pic32MX-serie.

De Pic24F-bouwstenen voorzien in een parallelle meesterpoort, 4 tot 8 kbyte Ram en 16 tot 128 kbyte flashgeheugen. Zo kan met een 28-pens Pic24F een combinatie van hoge systeemprestaties, bijzonder kleine printoppervlakte en een gereduceerde totale kostprijs worden bereikt, meldt Microchip.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content