Tools&Toys

Microchip komt met de Graphics Pictail Plus

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Microchip heeft een QVGA-oplossing aangekondigd voor het realiseren van weergave- en besturingstoepassingen in kostprijsgevoelige applicaties. De nieuwe, eenvoudig te gebruiken set is ontworpen voor de 16 bit microcontrollers in de Pic24-serie en omvat een kosteloos beschikbare grafische bibliotheek met geoptimaliseerde routines inclusief broncode, ondersteuning van derden en de nieuwe dochtermodule Graphics Pictail Plus.

De programma‘s in Microchips bibliotheek zijn gericht op het snel en zeker ontwikkelen van twee- en driedimensionale objecten. Daartoe behoren onder meer routines voor het omgaan met tekst, cirkels, rechthoeken, knoppen, meters, vensters en progressiebalken. Verder zijn er faciliteiten voor afbeeldingen, animaties en aanraakgevoelige beeldschermen.

De Graphics Pictail Plus is een uitbreidingskaart voor de ontwikkelprint Explorer 16. Hij kan TFT-lcd‘s aansturen met een kwart-VGA grafische resolutie (320 bij 240 beeldpunten) bij een 16 bit kleurdiepte (65536 kleuren). De QVGA-module ondersteunt alle huidige 16 bit microcontrollers in Microchips Pic24F-reeks, terwijl hij tevens geschikt is voor de toekomstige Pic24H-types, de DSPic-familie 16 bit DSC‘s (Digital Signal Controllers) en de nieuwe 32 bit microcontrollers in de Pic32MX-serie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content