Technologie

Microchip introduceert complete Bluetooth Low Energy-module

Nieke Roos
Leestijd: 3 minuten

Met zijn nieuwe RN4020-module biedt Microchip ontwikkelaars van iot-devices naar eigen zeggen alle hardware, software en certificaties die ze nodig hebben om eenvoudig BLE-communicatie toe te kunnen voegen aan hun ontwerpen.

Het internet of things is hot en een van de bouwstenen die de wereld dichter bij de beoogde universele connectiviteit moet brengen, is Bluetooth Low Energy (BLE), ook wel Bluetooth Smart genoemd. Deze technologie biedt een aantal interessante features voor ontwikkelaars van iot-apparatuur. De eenvoudige protocolstack maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel verbindingen op te zetten en weer af te breken. Daarnaast zijn BLE-devices extreem energiezuinig: doordat ze het merendeel van de tijd doorbrengen in diepe slaap, met de radio uit, kunnen ze maanden en soms zelfs jaren toe met één knoopcelbatterij.

De halfgeleiderindustrie is dan ook vol op BLE gedoken en inmiddels is er een breed scala aan chipsets voor beschikbaar. Deze zijn echter vooral ontworpen met een lage kostprijs in het achterhoofd en niet zozeer gericht op gebruiksgemak. Ontwikkelaars moeten vaak nog veel tijd steken in de plaatsing en configuratie van de antenne, de routing van de verbindingen van en naar het RF-subsysteem en de bordlay-out. Daarnaast komen veel chipsets niet met een volwaardige protocolstack maar enkel met een referentieontwerp en ontbreekt de benodigde certificatie. Met zijn RN4020-module zegt Microchip uitkomst te bieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content