Tools&Toys

Microchip breidt draadlooskit uit naar meshnetwerken

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Microchip heeft zijn Miwi-ontwikkelkit voor embedded connectiviteit uitgebreid met twee hardwaretools en mogelijkheden voor meshnetwerken. De ontwikkelkit is daarmee geschikt voor IEEE 802.15.4, 2,4 GHz en sub-GHz-ster- en meshnetwerken. Het ontwikkelpakket is met name bedoeld voor thuis- en industriële automatisering, draadloze sensormonitoring en -controle, en smart grids die via de ISM-band communiceren.

De software- en hardwarekit is opgebouwd als een enkele ontwikkelomgeving met drie verwisselbare protocolstacks en bijbehorende dochterborden. Het pakket bevat de Miwi-softwarestacks voor P2P-, ster- en meshnetwerken, de Wireless Development Studio (WDS) voor het ontwikkelen van toepassingen, de 8-bit Wireless Development Kit, draadloosadapters voor 2,4 GHz, 868 MHz en 915 MHz. Het nieuwe Miwi Pro-meshnetwerkprotocol is geschikt is voor middelgrote tot grote draadloze systemen met ondersteuning voor maximaal 64 hops en 8000 nodes.

Aan de hardwarekant zijn de Zena-adapter en de 8-bit Wireless Development Kit nieuw. De Zena-adapter is een draagbare, multifunctionele tool die via de Wireless Development Studio gebruikt kan worden voor sniffing, probing en testen. De Zena is ook te configureren als node in het netwerk. De 8-bit Wireless Development Kit bestaat uit twee energiezuinige 8 bit XLP Pic-microcontrollers en Pictail-dochterborden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content