Meyer Burger en Oxford PV gaan perovskiet-verbond aan

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Meyer Burger gaat een strategische samenwerking aan met Oxford PV om een tandem-silicium-perovskiet-zonnecel op de markt te brengen. De Zwitsers brengen hun expertise in de productie van silicium zonnecellen in en ontfermen zich ook over de productietechnologie voor de Britse perovskietzonnecellen. De partners bouwen gezamenlijk een pilotlijn in de Oxford PV-fabriek in het Duitse Brandenburg an der Havel, die in eerste aanleg zonnecellen met een rendement van 27 procent moet produceren. Op den duur zou meer dan dertig procent mogelijk zijn.

Als onderdeel van de samenwerking neemt Meyer Burger een belang van 18,8 procent in Oxford PV, met een optie om dat verder uit te breiden. Het Zwitserse bedrijf krijgt als grootste aandeelhouder inspraak in het Britse bestuur: Meyer Burger-ceo Hans Brändle neemt zitting in Oxford PV’s rvb.

Onlangs presenteerden ECN en partners ook een tandem-silicium-perovskiet-zonnecel. Deze dubbelzijdige variant heeft een rendement van 30,2 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content