Kort nieuws

Metris waarschuwt voor slecht kwartaal

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Metris heeft last van de recessie en waarschuwt dat het in het laatste kwartaal matig heeft gepresteerd. Exacte cijfers geeft de Leuvense metrologiespecialist nog niet, maar de kwartaalomzet zal ongeveer de helft zijn van dezelfde periode in 2007. De omzet over de tweede helft van 2008 toont ’een tweecijferige daling‘ in vergelijking tot de 48,4 miljoen euro uit de eerste helft. Het mag geen verrassing zijn dat ook de jaaromzet in 2008 lager zal uitvallen dan de 93 miljoen euro van 2007.

Als gevolg van de economische onzekerheid en de financiële crisis bevroren sommige Metris-klanten hun budgetten en stelden ze investeringen uit, en dit in alle geografische gebieden. ’Recente initiatieven ter verhoging van de bedrijfsomzet leveren duidelijke resultaten, maar hebben de omzet van het vierde kwartaal van 2008 niet kunnen bijsturen‘, klinkt het vanuit Leuven.

Metris vindt het door de onzekere economische omstandigheden moeilijk om voorspellingen te doen voor het lopende jaar. Het zet in op een omzet die hooguit tien procent afwijkt van de score uit 2008. De Leuvenaren laten in het midden of het groei of krimp zal worden. Ze gaan er bij deze voorspelling vanuit dat de economie in het tweede halfjaar van 2009 gematigd herstelt. ’Indien dit scenario te optimistisch zou blijken, zullen bijkomende kostenbesparingsprogramma‘s onmiddellijk worden opgestart‘, aldus Metris in een persbericht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content