Metris groeit bijna een derde autonoom

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het Leuvense Metris boekte in de eerste zes maanden van dit jaar 40 procent meer omzet dan in dezelfde periode in 2006, of 32 procent als de inkomsten uit de overname van Coord3 buiten beschouwing blijven. De omzet van 36 miljoen euro leverde een nettowinst van 1,7 miljoen euro op, tegen een ton verlies vorig jaar. De groei is deels te danken aan forse investeringen in sales en marketing. De uitgaven hiervoor stegen met 54 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2006.

Metris verkocht afgelopen zes maanden voor 67 procent meer aan mechanische aftastmachines dan in het eerste halfjaar van 2006. Het grootste gedeelte van deze toename, 56 procent, komt door de overname van Coord3.

Metris zet voornamelijk apparatuur af voor het mechanisch aftasten van componenten. De omzet in deze markt groeide met 67 procent naar 13,9 miljoen euro. 56 procent van deze toename is te danken aan de overname van Coord3. De bedrijfstakken voor component- en massa-inspectie met lasers en het volgen van componenten in de fabriekshal lieten allen groeicijfers tussen de 40 en 50 procent zien. Bij Optische Inspectiemachines en Diensten groeide de omzet met respectievelijk 26 en 12 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login