Achtergrond

Met vijf gigabyte per seconde over de backplane

Vincent Chuffart, Krishna Mallampati
Leestijd: 5 minuten

Onlangs kondigden Kontron en PLX een industriële doorbraak aan in de toepassing van PCI Express- en VXFabric-technologie als VPX-backplaneverbinding voor TCP/IP-communicatie. Doorvoersnelheden tot 4,4 GB/s voor TCP/IP en tot 5,6 GB/s voor ruwe data behoren nu tot de mogelijkheden. Dit betekent een enorme sprong voorwaarts in verwerkingskracht en I/O-bandbreedte voor applicaties als radar, sonar en videogebaseerde situational awareness.

Toepassingen in de defensie, lucht- en ruimtevaart werken met steeds meer data uit steeds meer bronnen. Vooral radar-, doelzoek- en surveillancesystemen voor onbemande vliegtuigjes en monitoring- en jamming-systemen voor elektronische oorlogvoering vragen om steeds hogere I/O-snelheden en steeds beter presterende switchgebaseerde seriële communicatie-fabrics. Vanwege de beperkingen in afmetingen en gewicht is het daarbij van belang dat de thermische specificaties binnen de perken blijven.

Om dit groeiende eisenpakket het hoofd te bieden, kijken systeemontwikkelaars in de defensie, lucht- en ruimtevaart in toenemende mate naar VPX. Deze Vita-standaard, nummer 46, specificeert een backplane waarover insteekkaarten gegevens kunnen uitwisselen via high-speed seriële punt-tot-puntverbindingen zoals Gigabit Ethernet, PCI Express en Serial RapidIO. Inmiddels is er een bloeiend ecosysteem met een breed scala aan leveranciers van interoperabele hardware en bijbehorende software.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content