Kort nieuws

Mesa+-onderzoeker krijgt premie voor naaldloze injecties

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

David Fernandez Rivas van Mesa+ krijgt 15 duizend euro van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen voor de ontwikkeling van een injectiemethode zonder naalden. Hij wil via een inkjet-achtige methode medicijnen via de huid het lichaam inspuiten met een laagdrempelig en goedkoop apparaatje.

De methode is gebaseerd op het teweegbrengen van een temperatuurverschil in een vloeibaar medicijn, waardoor een bel ontstaat die uiteindelijk een zeer dun straaltje vloeistof uit een nozzle drukt. De snelheid hiervan ligt rond de honderd meter per seconde, hoog genoeg om zonder schade aan te richten in de huid door te dringen en het medicijn af te leveren.

Fernandez Rivas richt zich specifiek op het ontwikkelen van een praktisch en betaalbaar device. Hij denkt daarvoor aan een cartridgesysteem voor de medicijnen, gekoppeld aan een standaard lasertje om het warmteverschil op te wekken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content