Kort nieuws

Mesa+ gaat samenwerken met Canadees nanocentrum

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Twentse Mesa+-instituut gaat nauw samenwerken met zijn Canadese tegenhanger, het National Institute for Nanotechnology (NINT), van de Universiteit van Alberta. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. De overeenkomst houdt onder meer in dat de instituten bestaande en nieuwe onderzoeksprojecten combineren, inzichten en methoden delen, en studenten en onderzoekers uitwisselen.

Het NINT is in 2001 opgericht door de universiteit van Alberta en de regeringen van Canada en van de staat Alberta. Het instituut doet onderzoek naar nanotechnologie en -wetenschap en telt nu enkele honderden werknemers. Het instituut vindt in deze overeenkomst een brug naar Europa. Volgens NINT-topman Nils Petersen hebben ze voor Mesa+ gekozen vanwege het sterke regionale, nationale en Europese netwerk dat de Twentenaren hebben, en vanwege de goede betrekkingen tussen Canada en Nederland.

Kees Eijkel, zakelijk directeur van Mesa+ denkt dat de instituten goed bij elkaar passen. ’Actieve commercialisering zoals spin-offs vindt NINT net als Mesa+ belangrijk‘, vertelt hij in het UT Nieuws. ’Ook het critical mass-denken – als je groot bent, kun je wat – hebben beide hoog in het vaandel staan. Daarnaast hechten de twee instituten veel waarde aan een hoge onderzoekskwaliteit en zijn we nationaal leider op ons gebied.‘ De twee instituten werkten eerder al samen, ondermeer doordat David Reinhoudt, wetenschappelijk directeur van Mesa+ lid is van de raad van bestuur van het NINT.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content