Tools&Toys

Mercurial-plug-in Eclipse helpt vluchteling van centraal versiebeheersysteem

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het ontwikkelteam van het gedistribueerde versiebeheersysteem Mercurial heeft editie 1.7.1 uitgebracht van zijn Eclipse-plug-in. De versie richt zich op verbetering van de bruikbaarheid in merge-conflictsituaties door betere ondersteuning te bieden voor het rebasen, het al dan niet automatisch mergen, het handmatig oplossen van conflicten en het ongedaan maken van wijzigingen. Mercurialeclipse 1.7.1 voert ook belangrijke prestatieverbeteringen door, die goed merkbaar zouden moeten zijn bij zeer grote projecten.

Het Mercurial-team smaalt in zijn release notes dat de plug-in een belangrijk hulpmiddel kan zijn voor ’vluchtelingen‘ van gecentraliseerde versiebeheersystemen zoals Clearcase, CVS, Perforce of Subversion. Zij zijn niet gewend aan het gemak van branchen en mergen van de code, iets wat in DCVS‘en dagelijkse praktijk is.

Naast de zichtbare verbeteringen zijn er ook vele bugfixes doorgevoerd. Verder is de minimale vereiste Mercurial-versie voor de Eclipse-plug-in opgetrokken naar 1.6.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content