Kort nieuws

Merck bouwt productiefaciliteit dimbare ramen in Eindhoven

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Merck gaat in de regio Eindhoven een productiefaciliteit bouwen voor de dimbare ramen van dochter Merck Window Technologies, de vroegere TUE-spin-off Peer+. Het bedrijf trekt daarvoor vijftien miljoen euro uit. Eind volgend jaar moeten de eerste ruiten van de band rollen.

Peer+ kwam in 2014 in handen van de Duitse chemiereus. Het bedrijf ontwikkelt glaspanelen die onder invloed van een elektrisch stroompje geschakeld kan worden tussen volledig transparant en getint, waardoor geen externe zonwering meer nodig is. Daarvoor worden een transparante geleider en een dun laagje vloeibare kristallen aangebracht tussen twee glaslagen.

Peer+ had al een proefproductielijn in de regio Eindhoven. Op den duur wil het ook zonnecellen in de ramen integreren om de stroom op te wekken die nodig is voor het schakelen. In eerste instantie zal de focus hier echter niet op liggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content