Mephisto’s M-Design verbetert analoog circuit Ansem


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Leuvense Ansem heeft de M-Design-software van stadsgenoot Mephisto Design Automation (MDA) gebruikt om het gedrag van een complex geschakelde-capaciteitcircuit te verbeteren. M-Design is een tool voor analoge, mixed-signal en digitale ontwerpen waarmee MDA claimt de inefficiëntie van traditionele EDA-tools voor analoge schakelingen op te lossen.

Ansems originele handmatige ontwerp van het circuit voldeed niet aan de doelspecificatie van de tijd die het systeem nodig heeft om bij de gewenste frequentie te stabiliseren, waardoor het circuit op een lagere frequentie moest werken. Door een combinatie van Ansems expertise met de mogelijkheden van M-Design om ontwerpdoelen volledig voor te stellen, was het mogelijk om het circuit te verbeteren. Volgens MDA is M-Design de eerste analoge ontwerptool die elk analoog, mixed-signal en digitaal ontwerpprobleem kan beschrijven.

MDA-CEO Kenneth Francken heeft de ervaring dat analoge ontwerpers doorgaans vrij sceptisch tegenover EDA-tools staan. Hij hoopt dat Ansem en MDA dit kunnen doorbreken. ’We hebben nu aangetoond dat het met onze tools mogelijk is om resultaten te behalen die met manueel ontwerp door experts onmogelijk zijn‘, aldus Francken. Behalve Ansem wil hij echter geen klanten noemen. Ook over het aantal klanten van M-Design geeft MDA geen informatie.